Cult Social vzw
Torhout

Brouwerij De poes


brouwerij de poes

Graag stellen we ons nieuwe huisbier voor.

Na enkele samenwerkingen, en het verdelen van het De Poes bier op onze evenementen merken we dat De Poes bij ons en de deelnemers van onze evenementen erg in de smaak valt. Hier op hebben we de vraag gesteld aan Stijn David van Brouwerij De Poes of we van De Poes ons huisbier mochten maken. Dit werd tot ieders vreugde positief ontvangen.

Een klein woordje over De Poes.

Het verhaal van Brouwerij De Poes dateert van 2012. Stijn David, die een opleiding als bakker en diëtist achter de rug heeft, besluit zijn passie voor voeding - en voor bier in het bijzonder - verder te zetten. Brouwerij De Poes ziet het levenslicht in 2014 en dankt haar naam aan het favoriete huisdier van de brouwer.

Sinds het prille begin brouwen ze het bier bij Deca Services NV in Woesten met een capaciteit 30 hectoliter per brouwdag. In 2016 installeerden ze een eigen microbrouwerij op Tieltse bodem met een capaciteit van 10 hectoliter. De goede samenwerking met Deca Services NV wordt ook verder gezet. Het bier wordt steeds zelf gebrouwen, zowel in de nieuwe microbrouwerij in Tielt als in Woesten.

Kwaliteit eerst.

Brouwerij De Poes staat garant voor kwalitatieve en hoogstaande Belgische bieren. De kwaliteit van het eindproduct is het allerbelangrijkste. Dit realiseren ze door het ambacht van het brouwen en de hedendaagse know-how hand in hand te laten gaan. Ze kiezen daarbij voor grondstoffen van eigen bodem en van de hoogste kwaliteit, wat resulteert in een mooi en complex bier van hoge gisting.

Ze gebruiken lokale mout en betrekken hop uit de Poperingse velden. Hierdoor draagt het bier dan ook trots het logo “Belgische hop”. Deze hopsoorten van eigen bodem bezorgen het bier onder meer de aangename bitterheid en een fruitige toets... .


onze sponsors


Surf naar: Dumon

Surf naar: Brouwerij De poes

Surf naar: Kaas à Carla